Algernon
Jutt
09.05.2002
Andre Kaupmees

Draegmoori raev
Arvustused

Seal ta seisis... Tema pilk oli suunatud kaugustesse, nagu sooviks ta vaadata kaugemale kui silmapiir lubab. Tema tühi pilk tabas eemal lendavat draakonit. Hetkeks tundus nagu ta oleks veidikene naeratanud... ei see oli vaid eksitus... tema pilgus oli vaid tühjus, kuid siiski tungis see nii sügavale draakoni hinge, et viimane lausa tajus seda. Lohe hakkas jälgijat otsima, kuigi ta ei märkanud teda, kuna vahemaa oli liiga suur. Peale mõneajast otsimist leidis lohe lõpuks jälgja ülesse. Draakon kogus hoogu ja lähenes Talle. Kuid isegi raevuka draakoni lähenemine ei hirmutanud teda... Ta seisis ikka sama emotsioonitult ja vaatas kaugustesse, isegi kõige väiksema lihase liigutust ei olnud Tema näol märgata... ega saanudki tundus nagu ta oleks surnud ja seisaks vaid krampide tõttu püsti. Kui vaid tema ninasõõrmetest tuli aega ajalt hingeõhku, mida väljas valitseva külmaga hästi näha oli.

Pikeerivas draakonis oli näha raevu. Mida lähedamale ta lendas seda raevukamaks ta muutus, küll aga ei teadnud ta isegi, miks ta nii ootamatult marru läks. Kas võis see olla Tema stoilises rahus või selles, et Tema pilk lausa puuris draakoni hinge, mis muidu nii kiivalt salajases hoitakse. Kuid tegelikkuses ta isegi ei mõelnud draakoni peale... oo ei tema peas liikusi hoopis teised plaanid. Ta isegi mitte ei vaevunud mõtlema sellistele pisidetailidele nagu seda oleks iidne draakon. Teades asju mida mitte keegi teine, peale jumalate, siin ilmas ei tea, oli Ta masenduses. See tuleb peatada, mõtles ta, kuid kuidas?

Draakon aina lähenes ja järsku oli vanamees kadunud ning isegi raevust, mis enne nii tugev oli, ei olnud enam jälgegi järel. Lohe maandus vaatas ringi, kuid midagi ei märganud. Tundes maage ja nende veidrusi ei vaevunud lohe tema otsimisele pühenduma hakata, vaid lendas edasi oma igapäevaste tegevuste juurde.

Kuid Ta ei olnud kuhugi kadunud Ta oli ikka veel seal samas kus ta enne seisis. Ei olnud ta millimeetritki paigalt liikunud, kui lohe teda enam ei näinud. Ta ohkas ja lausus oma needuse. Tema maagilised sõnad liikusid punaka sädelusena taeva alla, kus need veidike tantsisklesid ja lõpuks hajusid. Needus oli lausutud, nüüd tuli vaid oodata, kuna need neli väljavalitut tulevad Teda peatama.

Ta teadis, et nad tulevad ja teadis ka, et Ta lõpuks peatatakse, kuid Ta lootis ikkagi ning jõudes oma süngesse lossi tagasi lausus ta oma viimase needuse... Inimkond hävitab end ise, nii olen ma lausunud... ning istus oma troonile ja jäi ootama. Draegmoor põhja isand teadis, mis ootab ees ja mitte ainult teda vaid kogu Aardrumi. Ainuke lootus oli, et tema viimane needus e. Draegmoori raev täituks... nii ei oleks inimkond igavesti oma leiutiste ohvriks.

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies