Algernon
Arvustused jutule «Pühapaikade pime lend» (Siim Veskimees)
[ Jutt | Jutulabor: detsember 2000 | Uued arvustused ]

27.04.2001 17:56:19 Taivo Rist

Lugu on väga pikk. Seda on näha kommentaaridestki, mida on väga vähe. Mina näiteks alustasin loo lugemiset aastavahetuse ajal, nüüd on ta siis lõpuks läbi ka.

Loo pikkus on isegi hea. Mulle tuli vahel peale kohe kollane kadedus: mina ei suuda sellist lugu väljagi mõelda, kirjapanemisest rääkimata.

Suurim puudus on tegelaskujud: nad lähevad kõik üksteisega segamini. Isegi Kent, kes vist peategelane oli, ei saanud minu jaoks inimeseks, vaid jäi kriipsujukuks. Need pole Willardi sõdurid, kes on ühesugusteks koolitatud, piloodid võiksid ka erineda. Siit paistab, et autor pole veel päris küps, on arenguruumi. Lemi "Eedenis" olid ka kosmonaudid isikupäratud, aga segi nad ei läinud mul millegipärast kordagi.

Vahepeal oli pikki lõike, mis mulle tagantjärele tarbetud tundusid. Nad olid küll huvitavad lugeda, aga vahest jätaks süz^ee arengu kohalt tarbetuid asju vähemaks?

02.04.2001 00:48:30 Kristjan Sander

Hea jutt, kuid autori komme madinakohti ainult tegelaste dialoogiga edasi anda ei täida oma eesmärki. Autorile meeldib väga kirjeldada igasuguseid tehnilisi jubinaid, automaatikat ning maaväliseid linnu -- kui ta suudaks sama haaravalt ka otsest tegevust kirjeldada, oleks asi palju parem. Praegu aga on sündmustik kohati mõnevõrra segane (st mõnd lõiku peab üle lugema, et aru saada), ka kipuvad tegelased segamini minema, sest neil ei kipu erilist isikupära olema (näiteks Kenti laeva meeskond). Sama käib ka peategelaste kohta -- ka Kent ise on vaevalt rohkem kui ikoon, kujutis, hologramm -- vähe on tal inimlikke jooni. Mis puutub vanatädisse, siis pole ma samas kindel, et sellist seebiooperlikku mõõdet lisavat tegelast tingimata vaja on -- aga teisest küljest ei tekitanud stseen temaga ka mingit erilist dissonantsi.

29.01.2001 13:42:18 Kristjan Rätsep

Nii "Chados" kui "Pühapaikade pime lend" paistavad olevat vaate et romaanid,mistõttu minul kui arvutit mitteomaval võrguinimesel pole olnud võimalik neid läbi lugeda-siin "Virtuaali" kohvikus kuluks sellele liiga palju raha.Kuna tegu on(minu meelest) romaanidega,oleks kena,kui nad nad ka paberkandjal ilmuksid-nii hea autor nagu Veskimees leiaks endale kindlalt kirjastaja.Jään ootama!

22.12.2000 00:59:38 uus

kuu ordu on parim

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies