Algernon
Arvustused jutule «Keharööv» (Ott Funk)
[ Jutt | Jutulabor: märts 2000 | Uued arvustused ]

10.04.2000 15:14:28 Katariina

Ilmselt maitse asi, aga mind häiris ka see algus, mida eelnevad arvustajad on päris heaks pidanud. Hea võibolla tõesti ainult sama loo lõpuga võrreldes - selline suhteline ja kaheldava väärtusega kategooria.

Asi, mis esimestest lausetest peale jäi eriti valusaks pinnuks silma, oli masendavate stampide kasutamine õuduskirjeldustes. Selline C-kategooria kollane värk. Näiteks kasvõi see: "ebamaiselt jõle nägu oli just täis kohutavat elu".

Kole kyll ;) (Katz, kelle ebamaiselt jõle nägu on just täis kohutavat irwet)

18.03.2000 16:58:41 D

algus hea, mõte hea, aga lõpp-vilets

13.03.2000 14:40:49 Mant

Ma siin lugesin Taivo Risti juttu ja hakkasin vähe imestama. Tema jutust jääb mulje, nagu oleks jutu peategelane olnud sellises seisus, et tükk aega mõelda ja kaaluda millisel viisil end ära tappa. Mulle jäi pigem mulje, et ta tegi seda spontaanselt olles ebaadekvaatses seisundis ja mingist kaalumisest millisel viisil oleks statistiliselt ja tehniliselt kindlam, polnud nagu mahti. Seda esiteks. Teiseks - miks inimesed auto alla jäädes ei hukku? Kuna üldjuhul on tegu sõiduautoga, siis on kõige levinumad vigastused sääreluu, reieluu ja vaagna murrud ja löögist (ning õhulennust) põhjustatud põrutused. Kuid kui tegu on auto alla hüppamisega, siis ei pea ju inimene olema tingimata püsti, vaid pikali ja madala sõiduki korral masina alust läbides on ellujäämisvõimalus üsna pisike. Kolmandaks - autor ei väitnudki, et peategelane surma sai.

Loost endast. Mulle meeldis. Polnud tühja loba ja keerutamist. Lühike ja konkreetne. Tuska teeb vaid see, et kirjutasin ka ise hiljaaegu põhiskeemilt sarnase loo. Loodan selle Algernonis avaldada ja teatan juba ette, et see polnud tahtlik plagiaat.

09.03.2000 09:25:22 Hans Ulmiste

Algus oli tõesti hea ja selle taustal oli lõpp eriti nõrk. No kulla mees, võta asi uuesti kätte ja kirjuta lõpuni valmis ikka!

09.03.2000 05:27:56 Jüri Kallas

Algus lubas... mitte küll palju, ent kummatigi... oli paar muhedat kildu ning küünilist kirjeldust...

Kuid siis sai autoril vist võhm ja idee otsa ning läks jamaks... suureks jamaks!

See siin pole isegi laast, pigem miski hämar ideejupp, millest pika mõttetöö käigus miskit sündida võiks...

08.03.2000 09:58:21 Indrek hargla

Algernoni üks halvemaid texte. Huvitav, kas peale fraasi "Ta usaldas doktorit täielikult ja oli kindel, et operatsioon õnnestub" autor veel mingile tõsiseltvõetavusele ka loodab.

08.03.2000 09:06:41 Anneli Palo

Paljutõotav algus. Ja nii kiire lõpp? Kas puudus idee, mida tegelikult öelda oleks? Igavesti huvitava psühholoogilise thrilleri saanuks.

07.03.2000 10:19:46 Taivo Rist

Enam ei suuda. Kas te pole siis kuulnud ja lugenud: rõhuv enamik jalakäijaid, kes auto alla jääb, EI SAA surma. Vähe sellest, enamik neist ravitakse täiesti terveks. Sellepärast pole auto alla hüppamine enese tapmiseks soovitatav: $anss jääda sandina ellu on suurem kui surma saada. Enam ei taha "Algernonist" lugeda, kuidas keegi auto all hukkub.

Ott, oletame, et sa avastad ühel hommikul, et sinu kehas elab keegi teine. Kas sa hakkaksid oma keha kohe tapma? Või katsuksid ikkagi välja mõelda mingit nippi, kuidas seda teist oma kehast välja saada?

Algus iseenesest oli hästi kirja pandud.

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies