Algernon
Arvustused jutule «Silm... näeb» (Meelis Ivanov)
[ Jutt | Jutulabor: november 1999 | Uued arvustused ]

05.01.2001 20:55:17 Wõrokas

Sissejuhatuseks pole tõesti paha. Minu arust on tegevus tsipa sirgjooneline, kuid pigem juba nii, kui liigne käänutamine ja väänutamine.

27.03.2000 17:11:02 Oudekki Loone

Idee on muidugi olemas (mainitud xfiles'i pole ma näinud). Aga rohkem ei olegi kui idee. Täiesti väljakirjutamata. Soovitaks autorile lugeda veel mõningaid spiooniromaane (ntx Puzo, leCarre jt.) horrorile lisaks, see annaks kogemusi kuidas veidigi usutavamat lugu kirjutada :-)

08.12.1999 16:42:10 Taivo Rist

Debüüdi kohta pole paha... kuid mitte ka hea. Ma ei usu, et politseinik jätaks süüdlase Hartmani mõrva eest kohapeal vahistamata. "Tegelikult käitusid sa vist tõesti ainuvõimalikul viisil.", "See on ainus võimalus." -- niimoodi ei tohiks keegi tänapäeval tapmise kohta arvata. Politseinik eriti. Arsti tapmine oli pealegi tobe ning ihukaitsjaga maffiabossi ei ole nii lihtne tappa.

Mis sai edasi? Arvatavasti jäid Sten ja Armin varsti vahele ja läksid vangi. Mida Sten oleks kindlasti vältinud, kui tal oleks mõistus peas olnud.

02.12.1999 13:03:18 Märt Laur

Hea, et arvustamisega ootasin, muidu oleks siin veel üks xfaili ja vastava novelli sarnasuse üle nuriseja :) Okei, lugu iseenesest oli hea, ehkki pisut hüplik. Kusagilt keskpaigast peale tekib siiski oodatud sujuvus. Lühidalt: autorist paistab asja saavat.

01.12.1999 23:03:33 Meelis Ivanov

Suured tänud julgustavate arvustuste eest. Hinge jäi pisut kriipima seostatus ühe MulderScully saagaga. Lugu on tegelikult selles, et mina saatsin oma loo umbes paar kuud tagasi ära, aga endal õnnestus viidatud X-file'i näha esmakordselt alles kolm nädalat tagasi TV3 vahendusel. Sarnasus on täiesti olemas ja praegu lendaks "Silm...Näeb" kaarega Recycle Bin'i. Ei oleks kuidagi tahtnud oma esimest juttu nii ilmselgelt varastatud ideele üles ehitada ning ma loodan, et järgnevatega läheb paremini. NB! NBL on täiesti lootusetu minupoolne näpukas. Vabandan.

30.11.1999 23:18:17 Must Kass

Pole paha jah. Kuigi ehk lausa Chandleriga võrdlema ei kipuks - just seepärast, et kui sõlmitus ära olnud, jookseb jutt ludinal lõpuni. Kuigi võiks enne veel mõnedki vindid peale võtta.
PS Vaatamisväärsed touchdownid vast NFL-is, mitte NBL-is...

30.11.1999 14:04:24 Avo Nappo

Andeks idee. Võibolla ehk _pisut_ konarlik teostus. Eeskätt sõnakasutuse seisukohalt. See aga on puhtalt praktika kysimus. Esimese (?) avaldatud jutu kohta aplausi väärivalt hea tase. Ma loodan siiralt, et see jutt ei jää hr.Ivanovil viimaseks. Juhul kui säärane lootus täide peaks minema, saab tänavuse Stalkeri laureaadil hr. Bergil konkurentsiga tõsiseid (loomingulisi) raskusi olema.

29.11.1999 21:18:55 Katariina

Kuna varem ei ole isand Ivanovi loometeosed silma hakanud, oletan, et tegu on avakäiguga - ja avakäiguna on asi pehmelt öeldes muljetavaldav. Mingeid hulle konarusi ei ole. Selline hoogsas chandleristiilis kriminull lööma-, napzu- ja naistemehest kangelasega a la Die Hard, kellel puuduvad igasugused moraalsed kõhklused kurikaeltele kuuli kerre kihutamise suhtes ja kes muidu on ka yks... tegudemees ;) Natuke ulmet ka näpuotsaga juurde ja saabki hoogne ning kaasakiskuv ajaviitelugu. Nagu isand Raudsaargi mainis - kurikaelamajandust oleks võinud pikemalt produtseerida. Silmal oli loo sysheejoontes kyll ainult tagasihoidlik roll täita - sama asja oleks ka pätibossile kylgekeevitatud mikrofon ära ajanud, aga detailina oli ymberopereeritud silm päris isuäratav. Nagu ka need tähed seal lõpulausetes. Eesti keeles uudne ja huvitav, aga internatsionaalses mastaabis ytlemata äraruunatud zhanr. Myygihitt sellegipoolest.

29.11.1999 20:59:23 Mart Raudsaar

Pole paha, sõbrad, pole paha!

Detailid on selles loos ülimalt nauditavad. TT-püstoliga seoses tuleb meelde afäär Eesti kaitsejõududes.

Disraeli kui küllaltki haruldane nimi assotsieerus kauaaegse Suurbritannia peaministri Benjamin Disraeliga. Idee tuli tuttav ette ühest X-Files'i osast, mille nimi oli "Kolmas silm", kui õigesti mäletan.

Loo puuduseks on järsud üleminekud. Metsast haiglasse. Ja ka kurikaelte eluküünal kustutati liialt vara.

Hr. Disraeli taust väärinuks tõsisemat lahtikirjutamist.

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies