Algernon
Arvustused jutule «Unenägude valitseja» (Heiki Laidma)
[ Jutt | Jutulabor: november 2002 | Uued arvustused ]

21.11.2002 12:08:47 heili

*Peale tööd lohistasin end otse koju, näljendasin külmkapist eelnevate päevade jääke ning viskusin siis diivanile *Ärkasin karates istuli, kartes seda mida olin näinud, kogenud, tundnud *Tõusin, läksin lasin vett ning astusin külma duúúi alla, seisin seal ligunedes oma veerand tundi ning siis lülitasin sisse teleka jõin lõpuni pooleli jäänud veinipudeli ning vahtisin kuni hommikuni

Pyha jumal tule appi ! Imestasin m6eldes istudes miks te selle yldse avaldama...

07.11.2002 12:31:18 Taivo Rist

"Mul oli raske normaalseid lauseid moodustada, sest mõtted tormasid palavikuliselt viseldes siia-sinna," väidab autor ning selles on tal tuline õigus.

Esimene lugu, mille autor "Algernoni" saadab, määrab edasise suhtumise temasse. Autor kahtlemata teab, et ta komaga hästi läbi ei saa, ning võinuks lasta teksti kellelgi üle vaadata, aga et ta pole isegi enda kirjutatud teksti läbi lugenud (seda tõestavad sõnad 'suglemine', 'aupatlik', 'ükskikud'), on küll kurjast.

Kui 'televiisor' ei taha öelda, tuleks öelda mitte 'telekas', vaid 'teler'. Käänamise ja kokku-lahkukirjutamise vead... Kui autor peaks olema kooliõpilane, ennustan talle kurba saatust lõpukirjandis.

Sisu poolest ainus huvipakkuv asi oli pääsemine surnud inimese mitme päeva tagusesse (?) unenäkku.

05.11.2002 11:16:27 Indrek

Pole põnev ega salapärane. Lõpp ei tekita just samuti vaimustust, pehmelt öeldes. Tundub, et kirja pandud entusiasmist ja kibekiires loomistuhinas; natuke kainet analüüsi oleks vaja läinud, et mida sellise süzheega siis pihta hakata.

05.11.2002 10:05:28 Orcus K.

Ilge saast! Kirjavigadest kubiseb ja sisu pole ollagi. Seda on täpselt sama igav lugeda kui mõne tuttava lõputuid pajatusi ta unenäost kuulata. Pealegi on jälle tegu miskite muude juttude halenaljaka klooniga.

Idee võib ju vägagi intrigeeriv olla, aga paraku on autor oma lapsiku kirjutamisviisiga selle nii alasti kiskunud, et kohe paha asja idule mõeldagi. Ei mingit peenutsemist! "Läksin ja lendasin oma unenäos ringi" -- trall-la-laa, sest olen unenägude va-li-tse-ja!

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies