Algernon
Arvustused jutule «Lõpp pärast pausi» (Margus Tammela)
[ Jutt | Jutulabor: jaanuar 2002 | Uued arvustused ]

07.02.2002 15:11:55 Margus Tammela

Tänan arvustuste eest. Tegelikult oli see minu esimene katsetus ulme-kirjanduse valdkonnas ja paremat ei suutnud endast välja pigistada. Kui päris aus olla, siis seda tükikest kirjutades mõlkus meeles, või lausa painas mind Clifford D. Simacki "Härjapõlvlaste Kaitseala", aga ma ausalt tunnistan oma viga, et üritasin kedagi nii andekat järele aimata. Seda enam nii lühikese katsetusega..

24.01.2002 14:57:42 Taivo Rist

Suurmarduse kriitika on asjalik. Mis toimus enne ja miks muusad tapeti, sellele polnud jutus mingit selgitust. Valitsus ei koosne ju psühhopaatidest, kes kurja tegemise rõõmust tappa käsivad. Kuidas marsielanik asjasse puutus, peaks ka ütlema. Ja "Marsslase" asemel on õige "marslane".

Kui maailmast kaob igasugune loometegevus, ei tähenda see veel ajalehtede muutumist 2-leheküljelisteks: ainuüksi reklaame on lehtedes enam ja päevauudiste kirjutamine sõnumina ei nõua mingit loomingulisust. Sama võib öelda pillimängimise kohta, mida saab täiesti ka puhtmehaaniliselt teha, eriti kui noodid ees. DJ-del on veel lihtsam: panevad musamasina tööle ja disko on püsti.

Ühe koha peal sain ka tõesti naerda. Õudusjuttu, mis kooliajal õpetajale kirjutati. Enda lapsepõlv tuli meelde.

Kokkuvõtteks: sellest saaks kirjutada hea lühijutu ja romaanigi, aga autori püüdmiste ja võimete vahel haigutab kuristik. Siiski on see viga hoolsa harjutamisega parandatav.

19.01.2002 13:19:51 Veiko

Segaseks jäi...

19.01.2002 12:01:40 RoheLohe

Laused olid kohati segased ja mõte jooksis vahelduva eduga minema. Ei sure need muusad midagi, olgu kes iganes seal valitsuspingil või tehku need inimesed midagi. Muide - minu jaoks on muusa lihtsalt üks "loometung".

18.01.2002 22:19:05 suurmardus

No ei saa aru mis lugu see selline on. Süžee puudub, tegemist on ainult mõtiskluste ja praktiliselt mittemidagiütlevate dialoogijuppidega. Ideed ei ole mitte kuidagi avatud. Kes on peategelane? Mis muusad need sellised on? Miks neid tappa? Ma ei taha öelda, et kõike oleks vaja puust ja punaselt ette teha, aga vihjamiste ja dialoogikatkete kaudu avatav maailm nõuaks vähemalt kümme korda pikemat teksti ja praegune laast ajab lihtsalt haigutama. Pealegi on lauseehitus paiguti pehmelt öeldes kummaline. Juhul, kui see pole viga vaid mingi eksperimendi tulemus, siis soovitaksin esialgu sellest loobuda.

17.01.2002 11:10:50 Hal X

Idee tundub huvitav aga teostust nagu polekski. Või on ...

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies