Algernon
Arvustused jutule «Lahing Pilvelinnas» (Sean F. Wryter)
[ Jutt | Jutulabor: detsember 2001 | Uued arvustused ]

10.02.2002 21:41:13 Kristjan Peil

Aga mulle väga meeldis. Siuke mõnus segu Starwars/Stargate/Star Trek ja veel mõned star'id. Lahingukirjeldused täpselt nagu Starwars'i novellides, ainult et maakeelsed ja seega mõnevõrra peremini jälgitavad. Mulle hakkasid silma ainult 2 apsu: 1) Hüpete süsteemist on autoril ilmselt üsna selge ettekujutus, kuid kirja pandud raskesti arusaadavalt. Andnud enne avaldamist kellelegi lugeda, arutanud... 2) Lõpp oli tiba liiga sissejuhatus uuesse loosse. Siiski, minu meelest üks parimaid Algernoni lugusid pärast "Gondvana lapsi"

21.01.2002 17:07:37 Mart

njah. kui eelarvustajad on lugu nimetanud "prefektseks" siis ei jää minulgi muud üle kui nendega ühineda. Lugu on "prefektne".

Koos perfektsete arvustustega ;)

09.01.2002 12:52:46 andrus

Omas žanris täiesti perfektne lugu aga lühendid lähevad tõesti segi.Aga noh,eriti see ei sega.Ning järge tahaks tõepoolest lugeda,mis värk nende akoluutidega õigupoolest on.Umbes nagu Skywalker vist?Tegelikult võiks see olla peatükk mõnest pikemast ei-tea-loogiast.Aga mõnus sellegipoolest,kahju,et nii lühike oli.

04.01.2002 15:16:13 magnus

Mõttetus. Mis on ulmel selle sodiga pistmist?

27.12.2001 23:19:13 Tarts

Ausalt öeldes ei vaadanud ma enne kirjutama hakkamist autori nime ja olin lugemise ajal kaunikesti kindel, kes selle kirjapannud on. Kui nyyd autorit uskuda, siis..sygavale puusse panin. Kui nyyd lugupeet autor ise pada ei aja. See selleks. Alustaks heast poolest. Autor oskab kirjutada. Autor on kuulnud s6na "fyysika" ja ei häbene seda ka välja näidata. Autor on enda jaoks ka teistele usutava maailma välja m6elnud...mis paraku teistele sugugi oma episoodilisuse t6ttu korda ei lähe ja paneb vaid 6lgu krhitama ja kysima "no ja mis siis?". Irisen tegelikult just selle kallal, mida ma tavaliselt n6uan: kirjeldusi (eriti lahingukirjeldusi, olgugi et tunduvad asjatundlikult kirja pandud) on liiga palju ja juttu sisu tshimarukene vähe. Sisu isegi nii vähe, et tegevus jääb pisilahmimise tasemele ja lugeja jääb vesise suuga ja rumala näoga peale l6ppu vaatama. Sellised kirjeldused ehk sobiksid filmistsenaariumi v6i sis t6epoolest täismahulisse space opera'sse, kus on tarvis lehekylgi täis saada, lyhivormi puhul on see minu arusaamist mööda kurjast. Kui just ei ole surmkindlat lubadust, et asjale järgnevad nii eel- ja järellugu kui ka siis ehk veidi veel episoode. Praegu jättis tyhaja tunde.

17.12.2001 17:43:56 Kz

prefektse püandiga lugu ;;;)

17.12.2001 09:25:32 Veiko

Prefektne! Ma ootan järge.

17.12.2001 05:39:50 anonüümne

nujah tore lugu muidu ainult pikapeale hakkas häirima see minul suurem temal suurem... mikrot ja makrot oli päris hästi kokku pandud.. kuna autor algaja siis tõesti hea lugu.. natuke häirisid veel need ingliskeelsed otsetõlked kulunud väljenditest.. pisiasjadest jäi häirima see et alguses kaubalaeva juhile ei meeldinud piloodi kasutatavad lühendid ja kohe järgmises lauses kasutas ta ise ühte.. muide see alguse ARK - AutoRegistriKeskus :p oleks võinud midagi muud olla.. ja mehed mustas ja empaadid.. eks ta üks moodne actionfilm ole :)

17.12.2001 03:44:08 anonüümne

eks ma hakka siis lugema.. pikad lood mulle üldiselt meeldivad :)

14.12.2001 21:36:30 Trz

Ma lugesin ainult arvustusi... aga nende põhjal soovitaks autoril lugeda midagi Strugatskitelt - üks nende parimaid külgi on läbimõeldud maailm, mis ei ole mitte ette seletatud/kirjeldatud, vaid mida lugeja peab enda jaoks ise avastama... (mõnusalt erinev nii paljudest ulmejuttudest, kus on kogu ühiskond detailideni välja mõeldud ja lihtsalt ette kantud... ) Et võibolla aitaks stiili lihvimisel veidi?

13.12.2001 20:18:28 suurmardus

Detailid olid hästi paigas, isegi liiga hästi kuna lõpuks hakkasid lahingulaevade klassid, protektoraatide nimed ja tegelaste auastmed lihtsalt peas ringiratast laskma ja jäi tunne et nende peale ongi põhiline energia läinud. Lool endal pole kahjuks ei õiget algust ega ka lõppu ning keskpaik on kokku segatud paljudest mittemidagiütlevatest kildudest. Tuleb küsida mis oli selle loo eesmärk? Kui see oli lihtsalt ühe pisikese piiritüli kujutamine siis on antud vormi kasutamine võibolla õigustatud kuid oleks saanud ka paremini teha.

Alguse kohta pole siiski paha. Tulevärk on sobivalt särav, vaja on vaid midagi sügavamat lisada.

13.12.2001 16:01:09 Soobel

Süsteem töötab küll: seltskond, tehnika ja poliitiline situatsioon on läbi mõeldud. Järgmiseks tuleks tapvalt pikki lahingukirjeldusi tugevalt kompresseerida ja avastada mõni senikasutamata idee, mis loo sellest lahjapoolsest actioni tasemest kõrgemale tõstaks.

12.12.2001 18:04:55 SFW

LP on alles teine ulmejutt, mille ma olen kirjutanud - ja ainuke, mis üldse on kusagil ilmunud. Jagan eelkõneleja arvamust, et sellel on vast sama palju filosoofilist sügavust kui keskmisel hollywoodi filmil, kuid antud juhul ei olnud see ka eesmärgiks ja vähesed haned alustavad kuldsete munadega. Siiski hellitan ma lootust, et ta on sobivaks eellooks nendele juttudele, mida ma veel ei ole vääriline vangistama karusteks sõnadeks helendaval ekraanil.

Esmapilgul tundub iga maailm tuttavlik, lihtne ja igav ning loomulikult ei ole ka minu kätetöö mingiks erandiks - eriti siis, kui see pilk on heidetud läbi mõttetu actioni. Nii õhtumaade kultuuri esindav LTA kui ka hedenite diktatuurihõnguline Eloschei Föderatsioon on noorte ja edasipüüdlike rahvaste organisatsioonid, kelle jaoks materiaalne omand on võimu allikas ning surmapõlglik lahing ainuke võimalus selle saavutamiseks. Seepärast sisaldab nende reaalsus vähe üllatusi meie jaoks, kes me oleme kõidetud samale Rattale samas maailmas.

See kõik ei vabanda loomulikult minu jutu kirjanduslikku küündimatust ning seetõttu kuulub minu tänu ja austus kõigile neile, kes siiski on võtnud vaevaks see läbi lugeda ja oma arvamust avaldada. Luban, et teie panus ei lähe kaduma ja avaldan lootust, et minu aeg on alles ees.

12.12.2001 04:26:41 Must Kass

nagu on lugu - aga aur on läinud vile peale, st. tarbetutele kirjeldustele. ok, autor peab kirjeldatava maailma enda jaoks selgeks tegema. ütleme, et see maailm on nüüd paigas, kõigi oma väravate ja hüpete ja muu pudi-padiga. mitte nüüd nii originaalne, et omaette väärtust omada. ja stoory kaob nende kirjelduste sekka ära.

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies