Algernon
Arvustused jutule «Öö surnud» (Marcus Kaas)
[ Jutt | Jutulabor: oktoober 2001 | Uued arvustused ]

12.12.2001 11:46:46 Zugreb

Tõsi ta on, et napalm kui selline on alumiiniumi soola ja kandva küttesegu mikstuur mis paraku ka hea tahtmise juures pisikesse purki ei mahu, sest mitte millsestki ei ja palju seda sama midagist teha :) mis vaenlast põletaks ja kui autor oleks napalmipomme näinud (oma mitu tugevat meetrit pikad ja suht jämedad torud on) siis ei üritaks ta neid tõesti hävitajatesse pakkida selles on kah eelkõnelejatel õigus :)

Minule hakkab tavaliselt vastu kui on vägisõnadega üritatud kirjandusliku klantsi puudumist kompenseerida. :P

08.10.2001 10:59:54 Märt Laur

Kommenteeriksin lauset "Järsku vuhisesid madallennul üle lahinguvälja hävitajad ja heitsid /---/ zombidele kaela üpriski väikesed pommid". Esiteks, hävitajad on (nagu nimigi ütleb) mõeldud siiski õhuvõitluste pidamiseks. Teiseks, kuigi mõningad hävitajad suudavad tõesti väga vähesel määral pomme vedada, mõjub selline kasutus ikkagi ebaloomulikult ja ebasihipäraselt. Kui juba madallennul, siis võinuks kasutada pigem pardakahureid ja -kuulipildujaid (Keskmine M61-seeria Gatling-tüüpi "paugutaja", või siis peaaegu suvaline raskekuulipilduja teinuks noist libasurnutest piiiisikesed tükid). Sest (parandage, kui ma eksin, aga) ilma täiendava hookuspookuseta pole horror-teostes nood elukad (surnukad) võimelised tükikestena vegeteerima... Samal põhjusel võinuks sõdurid kasutada ka lõhkeseadmeid. Liiatigi, kui on juba määratletud rindejoon, siis oleksid olnud rajatud kaevikud, jalaväe ja motoriseeritud üksuste tõkked jne. Nii võib vist veel tükk aega jätkata... Igatahes, rohkem läbimõtlemist edasisteks kordadeks. Muud aspektid selle jutu juures jätan teistele kommenteerida.

06.10.2001 20:38:49 suurmardus

Nupuke, ja ei midagi enamat. Idee väsinud surmast on väga hea, aga teostus on abitu, kuna isegi kahe peategelase (Surma ja Kapteni) kujusid pole viitsitud viimistleda. Lõik kapteni vestlusest ülemustega oleks võinud sama hästi välja jääda kuna seletusi kapteni võimetest ja ülesandest saab anda ka teistmoodi, kaudsemal teel. Selleks dialoogi kasutada on väääga nüri ja igav.

06.10.2001 16:43:31 Veiko

Faktivead: automaadid ei tulista mitte tinakuulidega, tänapäeval on need terasest. Ja napalmi "kirbet" lõhna ei saa tunda, sest et põlev napalm põletab "nuusutaja" kopsud hapnikust puhtaks. Kuid üldiselt on loo idee Surmast, kes siirdub puhkusele, hea, kuigi mitte originaalne (kui võtta kas või "Mort").

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies