Algernon
Arvustused jutule «Püünis» (Jan Mortis)
[ Jutt | Jutulabor: mai 2001 | Uued arvustused ]

22.08.2001 12:49:08 Taivo Rist

Ma ei näinud selles jutus vähimatki mõtet. Noh, oli aed, aga mis aed, kas ta kellelegi kuulus, kuidas toimis, sellest mitte midagi. Paul ja Pronto on asjast aru saanud umbes nagu minagi. Võib-olla jättis autor sellepärast jutu katki, et ei osanud enam jätkata? Siis oleks pidanud aasta või paar mõtlema. Mul on endal paar juttu juba aastaid pooleli, sest ei oska korralikku lõppu kirjutada. Kui jäävad pooleli, siis jäävad ja ma ei näitagi neid kellelegi.

26.07.2001 22:55:18 janMortis

Hm, vau, ise ei teandki, et mul netis veel mingi jutt üleval on:) Ei tea, kuidas ta siia sai... Idee oli selles, et on mingi vana ja unustatud aeg-ruumi süsteem, mis selektiivselt olendeid püünisesse püüab. Ehk mingi jäänuk ürgvanast inimeste/võõraste vahelisest sõjast? Oi oi kui haige... Anyway, mul kõik lubatud, väidetavalt olen esimen ja ainuke eesti trash-writer:)

04.06.2001 13:25:13 Paul

Jutu idee on hea. Sissejuhatus pisut kohmakas. Tekst peaks nagu jätkuma - selline mulje, et filmil on 12 seerjat, aga sisse osta jõuti ainult esimene...

31.05.2001 12:22:51 Pronto

Väga ilmekalt ja hästi kirjutatud jutt, ma pean silmas just puht tehnilisest küljest, kuid täiesti süzheevabalt. Ma ei saagi aru, kas viga on minus või jutus, aga kõige rohkem meenutab see lugu mulle raamatut, millest on kolmandik lehti algusest ja kolmandik lehti lõpust välja rebitud.

25.05.2001 11:45:26 Orcus K.

Muidu hästi kirjutatud lugu, aga ühtne siduv element paraku puudus. Väljamõeldud maailm oli piisavalt huvitav ja detailirohke, kuid jutt kujuneski lõpuks üheks kuhilaks - üksteise otsa kuhjatud idee-prügimäeks. Autor oleks võinud siiski mõned asjad lahti kirjutada, nagu Hirm Pimeduse ees, mis just Ken Airlandi jälitas ja see tehnoloogia, mis aitas inimestel väga vanaks elada.

Praegusel kujul võib loo läbi lugemisel tõesti küsida, mis selle jutu idee oli. Jutu idee võinuks olla midagi säärast, et kui peategelane jõuab oma vanuses teise sajandini, siis selle uhke tehnoloogilise saavutusega kaasneb teatava eani jõudes mingi “hulluse keskpunkt”… aga kahjuks ei olnud see jutu idee. Võibolla oli, võibolla polnud. Liialt hämar idee-esitus. Autor võiks proovida lugu pikemaks kirjutada ja üht-teist juurde mõelda ning head mõtted kokku õmmelda. Muidu nii kahju vaadata, kuidas hea kraam läheb mõttetu laastu peale kaotsi.

Tekst ise oli ladus. Väga hea oli lugeda. Häirima jäi vaid see, et pidevalt toonitati peategelast ees-ja perekonna nime pidi. Võinuks olla vaheldust, et tegelane väga ametlikuks ja võõraks ei jääks.

23.05.2001 17:41:41 Tarts

No mitte la kolbigi ei m6istnud. Mis kurradi aed, mis vanamees? Ning last but not least, mis oli loo mõte?

Avaleht | Arhiiv | Autorid
© Eesti Ulmeühing 1998-2003

W3-mSQL 2.0.11 by Hughes Technologies